top of page

Never a dull moment

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2023

Vandaag weer een inspirerende dag, als kunsthandelaar in corona tijd!


Waardevermindering na restauratie


Al vroeg op pad naar een kasteel in de Achterhoek. Deze locatie wordt regelmatig verhuurd en tijdens zo'n feestelijke bijeenkomst raakte een 17e eeuwse kroonluchter beschadigd. Overigens vond dit plaats vóór 15 maart. Twee armen waren afgebroken.

Destijds is een taxatie opgemaakt van de schade. Inmiddels zijn beide armen gerestaureerd en weer bevestigd. Een nieuwe taxatie moet nu uitsluitsel geven over de waardevermindering.


Cites verklaring ivoor


Daarna weer snel richting Huissen, er wacht een taxatie van ivoor. Gelukkig betreft het een prachtig bewerkt object dat ik kan dateren voor 1947. Daar kan ik een CITES-verklaring* voor afgeven. Het blijkt om een erfstuk te gaan.

De eigenaar is nu vrij om het object te verkopen en vraagt mij daarbij te helpen. Dat doe ik graag, ik ben op de hoogte van de markt en de verkoopkanalen. In dit geval treed ik op als bemiddelaar.


Hierbij een afbeelding van een vergelijkbaar object uit mijn eigen collectie.* Aanvulling 18 maart 2023: Inmiddels zijn werkwijze en terminologie gewijzigd. U kunt een CITES-document met behulp van een Deskundigenverklaring aanvragen bij de RVO. Werkwijze en terminologie is dus gewijzigd. Voor een Deskundigenverklaring kunt u bij mij terecht. Zie Stappenplan.


Schade aan schilderij


De dag is alweer bijna voorbij. Rest nog het uitwerken van een schaderapport voor de verzekering van een schilderij dat ik een paar dagen geleden heb getaxeerd, Een schilderij van keramiek dat in duizend stukken van de muur is gevallen. Onherstelbaar jammer genoeg!


Collectie Hans Keuls


Tijdens mijn werk achter de computer volgt in de avond nog een telefoontje van iemand die geïnteresseerd is in een schilderij van Hans Keuls dat op onze website staat.

We maken een afspraak om de schilderijen van Hans te komen bekijken op onze locatie in Huissen.

Comments


bottom of page