Never a dull moment

Bijgewerkt op: 20 jan. 2021

Vandaag weer een inspirerende dag, als kunsthandelaar in corona tijd!


Waardevermindering na restauratie


Al vroeg op pad naar een kasteel in de Achterhoek. Deze locatie wordt regelmatig verhuurd en tijdens zo'n feestelijke bijeenkomst raakte een 17e eeuwse kroonluchter beschadigd. Overigens vond dit plaats vóór 15 maart. Twee armen waren afgebroken.

Destijds is een taxatie opgemaakt van de schade. Inmiddels zijn beide armen gerestaureerd en weer bevestigd. Een nieuwe taxatie moet nu uitsluitsel geven over de waardevermindering.


Cites verklaring ivoor


Daarna weer snel richting Huissen, er wacht een taxatie van ivoor. Gelukkig betreft het een prachtig bewerkt object dat ik kan dateren voor 1947. Daar kan ik een CITES-verklaring voor afgeven. Het blijkt om een erfstuk te gaan.

De eigenaar is nu vrij om het object te verkopen en vraagt mij daarbij te helpen. Dat doe ik graag, ik ben op de hoogte van de markt en de verkoopkanalen. In dit geval treed ik op als bemiddelaar.


Hierbij een afbeelding van een vergelijkbaar object uit mijn eigen collectie.