top of page

Behind the scenes

Wat gebeurt er bij onze galerie op zo'n warme maandag?


Zelf was ik al vroeg op om de planten in de tuin te verzorgen en daarna een uurtje wat ballen te slaan op de golfbaan. Vanaf 9:30 aan  de slag!


Nieuwste acquisitie

Eerst nog eens even genieten van mijn nieuwste acquisitie: een Famille Rose schotel uit de Yongzheng periode (1723-1735). Het is ongelofelijk hoe goed de kleuren van het glazuur bewaard zijn gebleven. Zelfs de goudverf die toch meestal vager wordt, is nog steeds helder!


Famille Rose schotel
Famille Rose schotel (detail) | Yongzheng periode (1723-1735)


Advies over uitvoer naar buitenland

Een van mijn relaties gaat verhuizen naar het buitenland (buiten de EU) en ik heb hem geadviseerd over de uitvoer van zijn collectie antieke ivoren kunstobjecten. Hiervoor is een CITES-verklaring noodzakelijk. Deze verklaring is ook vereist om de objecten in te voeren.

Hij heeft mij gevraagd een taxatierapport te maken van zijn objecten waarmee de CITES-verklaring aangevraagd kan worden.Nieuw schilderij in consignatie


Verder kreeg ik uit een particulier collectie een schilderij binnen. Daar ben ik heel enthousiast over! Binnenkort plaats ik het op de website, dus het blijft voor nu nog even geheim. Maar het is een heel bijzonder werk uit ca 1900.


Dit schilderij verkoop ik in consignatie voor mijn klant. 


De afspraken staan in een Consignatie Overeenkomst die we beiden hebben ondertekend. Vanaf het moment dat een kunstwerk door mij is ontvangen, is het ook direct verzekerd.

Denis De Gloire


Een van mijn klanten is geïnteresseerd in een modern schilderij van Denis De Gloire. Van deze Vlaamse kunstenaar hebben we een aantal werken in onze collectie. De klant heeft echter specifieke wensen die we inmiddels aan de kunstenaar hebben doorgegeven. Samen hebben we vorige week de mogelijkheden bekeken en vandaag heeft de klant een keuze gemaakt!

Denis De Gloire
Denis De Gloire | Oil on canvas | 70 x 50 cm

Inmiddels is alle informatie bijgewerkt, zijn e-mails beantwoord en telefoontjes gepleegd.


Never a dull moment, zelfs niet op maandag!

74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page