top of page

Kunstverzamelaars

Bijgewerkt op: 24 jul. 2021

Unieke objecten


In mijn vak kom ik veel verzamelaars tegen. De interesse ligt vaak bij een specifiek onderwerp. Kunstvoorwerpen uit een bepaald land of uit een bepaalde periode. Of objecten over een specifiek onderwerp, of voorwerpen die bij elkaar horen doordat ze van hetzelfde materiaal zijn gemaakt.


Verzameling antiek glasZelf ben ik ook een verzamelaar. En ik weet dat het als verzamelaar belangrijk is om je collectie op orde te houden. Dat betekent dat je soms afscheid neemt van stukken die net niet helemaal meer passen in je collectie, om vervolgens die ene vondst toe te voegen en je collectie daarmee interessanter te maken.


Verzameling Chinees porseleinWat als je een bijzondere verzameling erft?


Verzamelaars zoeken net naar dat ene object dat een aanvulling is op hun collectie. Onlangs kreeg ik een prachtige collectie Aziatische kunstvoorwerpen, bijeengebracht door een enthousiaste verzamelaar. Na zijn overlijden taxeerde ik deze collectie op verzoek van de familie. Hun vraag was vervolgens om de collectie voor hen te verkopen.


Omdat het een echt bijzondere collectie betreft, nodig ik verzamelaars uit mijn netwerk uit om de voorwerpen te komen bekijken. Deze collectie Aziatische kunstvoorwerpen bevat onder meer netsuke's, boeken, krissen, ivoor, houtsnijwerk en zeer speciale curiositeiten. Dus voor verzamelaars is dit een kans om hun eigen verzameling weer aan te vullen. Ik vind het mooi dat deze objecten weer een nieuw 'thuis' krijgen met de waardering en aandacht krijgen die zij verdienen.


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page