top of page

Denis De Gloire: Meesterlijke balans in Kleur en Techniek

Verschillen en overeenkomsten in de kunstvormen van kunstenaar Denis De Gloire. 

 


Wat is de overeenkomst tussen deze 2 schilderijen van dezelfde kunstenaar? 

 
Verschillen en overeenkomsten 

 

De verschillen liggen voor de hand, maar daarin zijn juist ook de gelijkenissen te vinden. 

De kunstenaar heeft met een totaal andere techniek dezelfde kleuren gebruikt. En wellicht niet alleen zijn de kleuren gelijk, ook de balans tussen de kleuren is hetzelfde. Voor beide werken gebruikt de kunstenaar dezelfde kleuren in uitgebalanceerde hoeveelheid. Hij past en weegt nauwkeurig de verhoudingen af. Structureel en in balans. Alles in verhouding. 

 

Denis De Gloire: Meesterlijke balans in kleur en techniek


Vervolgens worden verschillende technieken toegepast. Action painting door Denis De Gloire, ook wel genoemd de dripping techniek is geïnspireerd op het werk van Jackson Pollock. 

Denis De Gloire gebruikt echter acrylverf in plaats van de olieverf die Pollock gebruikte. De eigenschap van acrylverf is dat het onmiddellijk droogt en daardoor de mogelijkheid creëert om zeer veilig te werken met de dripping techniek. Maar het is ook zaak om snel te werken, juist in verband met de beperkte tijd die de acrylverf nodig heeft om te drogen.


De geometrische techniek geeft verrassende abstractie in kleuren en verhoudingen. En met perfectie en imperfectie. 

Ook hier liggen specifieke technieken aan ten grondslag. Maar niet alles valt hierover te communiceren, sommige technieken zijn 'het geheim van de smid'! 


Professionaliteit


Het gebruik van kunstvormen en verschillende technieken laat de professionaliteit zien van de kunstenaar. Denis De Gloire: Meesterlijke balans in kleur en techniek. Altijd in beweging!


Websites


 


Structuur en balans in het Atelier van Denis De Gloire
Atelier Denis De Gloire

Comments


bottom of page