top of page

Taxatie Dag Kunst en Antiek in Oirschot

Tijdens de jaarlijkse Outletdag in Oirschot op zaterdag 2 maart jl was eenieder welkom voor een gratis taxatie van kunst en antiek bij Kunsthandel Peter van Os. Al vroeg kwamen de eerste bezoekers met tassen en dozen waarin een schilderij, beeld of ander wellicht kostbaar object werd vervoerd. En dat was het beeld van de dag: een komen en gaan van mensen, vol verwachting over de waarde bepaling door Peter.



Antiek Kunst Taxatie Oirschot Bordspel
Outlet Dag Oirschot 2 maart 2024


Verkoopwaarde

Als een object wordt getaxeerd, dan is het belangrijk te weten welke waarde de taxateur noemt. Op de Taxatie Dag wil men meestal weten voor welk bedrag een object te koop kan worden aangeboden. Tijdens het televisieprogramma 'Tussen Kunst en Kitsch' wordt in veel gevallen de verzekeringswaarde genoemd. Het is goed om te weten dat de verzekeringswaarde beduidend hoger is dan de verkoopwaarde.



Bordspel Art Collector

In de kraam die voor onze galerie stond opgesteld, werd met een flinke korting het bordspel Art Collector aangeboden. In dit spel start je je eigen kunstverzameling met de schilderijen uit de collectie van het Kröller Müller Museum. Het spel is niet alleen leuk om te spelen, maar zeker ook heel leerzaam!



Wanneer is de volgende Taxatie dag Kunst en antiek in onze galerie in Oirschot?


Een veelgehoorde vraag! In ieder geval zullen we een dergelijke taxatie dag gaan herhalen in het najaar. Op 12 oktober is iedereen weer van harte welkom tijdens de Nationale Dag van Waarde. Deze dag wordt georganiseerd door de Federatie TMV, waarbij gerenommeerde RegisterTaxateur in kunst en antiek zijn aangesloten.






Websites




bottom of page