top of page

De waarde van kunst


Een mooie bijeenkomst in Maarssen! Tijdens een heerlijke lunch voor 12 personen vertelde ik het gezelschap over de waarde van kunst.

De lunch werd verzorgd door Topchef Karl van Baggem. Deze keer niet in zijn restaurant Opbuuren aan de Vecht in Maarssen, maar in de beslotenheid van een privé locatie.Erfstukken en Trouvailles


Het was juist een bijzondere gelegenheid, omdat men binnen een dergelijke kleine groep uitgebreid vragen kon stellen. Er werd gediscussieerd over het belang van herkomst, maar ook over de affiniteit die men individueel heeft met kunst en antieke objecten.

Erfstukken en trouvailles kwamen ter tafel.

Aan de hand van objecten uit mijn eigen collectie heb ik laten zien hoe ik te werk ga bij het vaststellen van de waarde.


Verrassende objecten


Uitgaande van de volgende onderwerpen, is er tijdens mijn lezingen altijd een hoge mate van flexibiliteit. Het is altijd interessant om te ervaren welke vragen worden gesteld.

  • Het bepalen van de waarde van kunst en antiek.

  • Het belang van verzekeren van kostbare objecten.

  • Het verschil tussen de waarde ten behoeve van verzekering ten opzichte van de waarde in geval van verkoop of verdeling.

  • Emotionele waarde kan een grote rol spelen bij verdeling.

Mijn vakmanschap is all-round. Dat houdt in dat ik alle soorten objecten kan en mag taxeren. Hiertoe ben ik beëdigd en gecertificeerd. Alleen juwelen vallen buiten mijn expertise-gebied. Door mijn all-round expertise komen er altijd verrassende objecten ter sprake.49 weergaven0 opmerkingen

Hozzászólások


bottom of page