top of page

Huissense Eendragt

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2019

Onlangs was ik uitgenodigd bij de Huissense Sociëteit ‘De Eendragt’ om een van mijn lezingen te houden. De belangstelling ging uit naar een avond ‘Kunst of Kitsch’.


Lezing Kunst of Kitsch
Informatieve lezing over waarde bepaling

Informeren en Taxeren

Vooraf werd afgestemd over de inhoud. Men besloot de avond in twee delen te splitsen.

Het eerste deel was een informatieve lezing over de verschillende waarden die men kan toekennen aan kunstobjecten. De reden waarom men de waarde zou willen weten is meestal in geval van verzekering, of omdat men het betreffende object wil verkopen. Daarnaast adviseer ik in geval van verdeling bij bijvoorbeeld een erfenis, waarbij men te maken krijgt met successiewaarde. Duidelijkheid over de waarde voorkomt onenigheid achteraf.

Het tweede deel van de avond heb ik besteed aan het taxeren van objecten die men zelf had meegebracht. Dat is altijd leuk en interessant, iedereen wil graag weten of er toch nog een verborgen kunstschat op zolder ligt!


Pronkstuk

Nog niet zo lang geleden taxeerde ik een object van een mevrouw die geen idee had van de waarde, waarbij bleek dat het kleine antieke stuk gewaardeerd werd op een verzekeringswaarde van € 30.000!

Daarop verhuisde het object van een Ikea kastje naar een speciaal gemaakte console voor het pronkstuk.

43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page