top of page

Eclectische collectie van Oude en Moderne Kunst

Bijgewerkt op: 6 mei

Peter van Os: 'Van oorsprong ben ik 3e generatie handelaar en taxateur in Oude Kunst. Het vak heb ik met name in de praktijk geleerd van mijn vader en oom, die samen jarenlang werkten op de locatie in de Bakkerstraat in Arnhem.

 

Op jonge leeftijd begon ik met het verzamelen van Moderne Kunst. Zowel mijn vader als mijn oom waren daar niet in geïnteresseerd. Op het moment dat ik de Kunsthandel overnam, begin jaren '80, werd het combineren van antiek en moderne kunst niet echt op waarde ingeschat.

 

In een latere periode werd eclectisch verzamelen een trend. In mijn huidige Kunsthandel in Oirschot is dan ook antiek en moderne en hedendaagse kunst te zien.Affordable Art Fair
Ontmoeting Rep Ringel en Peter

Al jaren werk ik samen met hedendaagse kunstenaars. De samenwerking is uiteraard gebaseerd op goede afspraken en wederzijds vertrouwen. Maar in eerste instantie is de voorwaarde dat ik geraakt wordt door de kunst!

Onlangs, op de Affordable Art Fair in Brussel, werd ik verrast en geraakt door de indrukwekkende schilderijen van de Apeldoornse kunstenaar Rep Ringel. 


Een kunstenaar van deze tijd, met een heldere visie over zijn werk. Inmiddels is een collectie schilderijen van Rep Ringel te zien in onze galerie in Oirschot'.


Moderne kunst bij Galerie Peter van OsComments


bottom of page