top of page

Antiek en klassiek in een modern interieur

Uit: Interview naar aanleiding van de ANTIQfair Deventer

Volgens Peter van Os mag Nederland trots zijn op haar hedendaagse kunstenaars: ’Ook in de tegenwoordige tijd worden hoogwaardige kunstwerken gemaakt van excellente kwaliteit.‘


Hedendaagse kunst gecombineerd met Art Deco stoel en koffietafeltje
Hedendaagse kunst van Denis De Gloire gecombineerd met Art Deco

‘Ik ben zelf alleen geïnteresseerd in kunst die me werkelijk raakt. Als ik naar een werk kijk, dan moet het mij een gevoel van opwinding brengen, een toename van mijn hartslag veroorzaken! Met de hedendaagse kunstenaars die ik vertegenwoordig is het voor mij essentieel een diepere relatie te hebben, waarbij we elkaar persoonlijk kennen en aanvoelen. Door de band die we hebben waardeer en begrijp ik de extra dimensie in hun werken. Vandaar mijn uitspraak dat de relatie tussen de kunstenaar en zijn werk moet kloppen en daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Dat is ook direct mijn criterium voor het vertegenwoordigen, samenstellen en exposeren van een collectie.’


Modern interieur met antiek brons
Modern interieur met antiek brons

‘Ik ben zelf alleen geïnteresseerd in kunst die me werkelijk raakt. Als ik naar een werk kijk, dan moet het mij een gevoel van opwinding brengen, een toename van mijn hartslag veroorzaken! Met de hedendaagse kunstenaars die ik vertegenwoordig is het voor mij essentieel een diepere relatie te hebben, waarbij we elkaar persoonlijk kennen en aanvoelen. Door de band die we hebben waardeer en begrijp ik de extra dimensie in hun werken. Vandaar mijn uitspraak dat de relatie tussen de kunstenaar en zijn werk moet kloppen en daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Dat is ook direct mijn criterium voor het vertegenwoordigen, samenstellen en exposeren van een collectie.’

Door zijn kennis van antiek en moderne kunst weet Peter op een verfrissende manier antieke objecten te combineren met een modern interieur.

Dat is te zien op de komende ANTIQFair in Deventer van 4 –7 augustus tijdens de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.


36 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page