top of page

🎃 Halloween 🎃

Bijgewerkt op: 23 okt. 2022

Never a dull moment in Oirschot!


Inmiddels hangt alle kerstversiering aan bomen en huizen in het centrum van Oirschot. Ook de gevels zijn prachtig uitgelicht! En in deze sprookjes-achtige sfeer die doet denken aan Anton Pieck, vindt op zaterdag 29 oktober Hallloween plaats.


Ook uit omliggende gemeenten worden veel bezoekers verwacht. Er is een spannende route gemaakt en onze kunsthandel blijkt aan deze route te liggen. Natuurlijk geven wij gehoor aan het verzoek om onze ramen te versieren, liefst zo spannend mogelijk!


Het wordt onze eerste ervaring met Halloween, we zijn benieuwd!


Meer informatie en toegangskaartjes op de website Halloween Oirschot.


Licht in donkere dagen in Oirschot
Winterse lichtjes in Oirschot


Homo perfectus: De ideale mensDeze antieke kopergravure komt zeker zichtbaar voor het raam de komende weken. Het beeld voldoet volgens ons aan de spannende eisen van Halloween!

Maar het blijft natuurlijk een prachtig werk uit de anatomische atlas van Bernard Siegfried Albinus (1697-1770), gepubliceerd in 1747.


De atlas is genaamd: 'Tabulae Sceleti et Musculorum Corporis Humani'. Het is de meest ambitieuze anatomische atlas van de achttiende eeuw. Een compleet origineel exemplaar bevindt zich in het Teylers Museum in Haarlem.


De gedetailleerde illustraties zijn van Jan Wandelaar (1690-1759).


Kijk hier voor meer informatie over deze kopergravure.


Complete Atlas Teylers Museum Haarlem
Bladerend in de complete Atlas in het Teylers Museum in Haarlem
29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page